Peníze nesmí být žádné tabu


V současné době už dávno neplatí, že muž vydělává více než žena.Často mají příjmy srovnatelné. Teoreticky by to mělo vést k tomu, aby rodiny dosahovaly vyšší životní úrovně, než tomu bylo kdykoli v minulosti. Ve skutečnosti to ovšem často vede k sobectví a k tomu, aby každý vedl svou kasu. Často se partneři složí na nájem a na společnou stravu a zbytek si nechá každý sám. Ani společně nespoří. To ovšem určitě není dobře. Partneři by měli mít společnou kasu, peníze by měli dávat dohromady, samozřejmě s tím, že si každý z nich nechá dostatečné „kapesné“. Nezřídka totiž dochází k situaci, kdy žena odchází na mateřskou a najednou nemá plat. Její partner je navyklý na to, že si své peníze nechává a ani mu nedojde, že jeho manželka z malé mateřské živí celou domácnost, zatímco si užívá.

kreditní karta

Nejčastější důvod k rozchodu

Je dokázáno, že problémy s penězi patří mezi nejčastější důvody rozchodu. Také je dokázáno, že na toto téma se jen obtížně mluví. Pro současné partnery například žádné tabu mluvit o sexu, ale mluvit o penězích činí mnoha lidem problémy. Proto si dovolíme pár rad.

platební karta

  1. Domluvte seo tom, jak budete společně hospodařit hned, co začnete společně žít
  2. Uvědomte si, že partnerství je vztah založený na spolupráci a odevzdávání. Každý má právo na to nechávat si část peněz, ale společná pokladna má vždy přednost. Pokud to tak nebude, v dobách, kdy se bude po finanční stránce hůř dařit, můžete očekávat krizi.
  3. Odkládejte společně penízena horší časy, aby Vám vznikla rezerva.
  4. Nestyďte se o penězích mluvit společně. Když si potřebujete pořídit nákladnější věc, promluvte si o tom s partnerem i partnerkou, i přesto, že si to můžete úplně v klidu domluvit.
  5. Veďte si společně domácí účetnictví.

úspory

Zajímavý článek na toto téma najdete například také tady: .